Resources

Artikelen die je gaan helpen

Stressmoment! Het rooster rond krijgen

Waarom het maken van een rooster stress oplevert.

Het maken van een planning voor de komende dag of week is vaak last-minute werk. Dat kan stressvol zijn, zeker als je als intercedent geen goed inzicht hebt in de flexpool. ‘Dat moet anders kunnen’, dachten de ontwikkelaars van PEP. Na grondig onderzoek werd een nieuwe feature voor PEP Grid ontwikkeld: Poolmanagement.

 

Beperkt inzicht functieniveau flexpool

Jochem Elsinga, softwareontwikkelaar bij Nedap Staffing Solutions, sprak met tientallen intercedenten over hun werk. “Wij concludeerden daaruit dat er beperkt zicht is op de omvang van de flexpool, met name op functieniveau. Vaak wordt pas op het laatste moment duidelijk dat men bijvoorbeeld twee heftruckchauffeurs tekort komt. De flexpool heeft wel voldoende beschikbare flexkrachten, maar de meesten zijn niet gekwalificeerd om een heftruck te besturen. Na deze ontdekking zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van poolmanagement voor PEP Grid.“

 

 

De ontwikkelaars willen de intercedent met poolmanagement meer inzicht geven in de flexpool. Jochem: “We willen hiermee ook inspelen op de vooruitzichten van de inlener. Niet alleen qua aantallen, maar ook op functieniveau. Met deze nieuwe feature heb je in één oogopslag inzicht in de grootte van je flexpool, maar zie je ook of je bepaalde functies tekort komt. Als je dit tijdig weet, kun je hierop ook actie ondernemen als het nodig is.”

 

Voldoen aan de vraag van de klant

Softwareontwikkelaar Jochem Elsinga licht verder toe: “Een belangrijk voordeel is dat je nu inzicht hebt in je flexpool op functieniveau versus de forecast van de klant. Daarnaast kun je ook in één oogopslag zien of je flexpool wellicht te groot is. In onderstaand voorbeeld is de flexpool veel groter dan de vraag (1). Als je dit constateert, kun je tijdig bekijken of je ander werk hebt voor de flexkrachten in deze pool. Hiermee voorkom je  at flexkrachten zonder werk zitten, hierdoor ontevreden raken en eventueel overstappen naar een ander uitzendbureau.” 

 

 

 

Met poolmanagement zie je ook in één oogopslag de vooruitzichten. In bovenstaande grafiek is bijvoorbeeld te zien dat er over enkele weken een tekort is aan beschikbare flexkrachten (2). Je kunt hier als intercedent tijdig op inspelen om aan de forecast van de klant te voldoen. Kortom, met de poolmanagement krijgt de intercedent meer inzicht waarmee zij beter kan inspelen op de forecast van de klant. 

  Meer weten over de voordelen van PEP Grid? Bekijk onze pagina over PEP Grid:

 

Roosteren met PEP Grid