Liesbeth

Software ontwikkeling

“Ik wil software maken die het werk van intercedenten beter en makkelijker maakt. Een tool die ze kunnen vertrouwen. Technologie heeft alleen waarde als die iets bijdraagt. Als die voor mensen van betekenis is”.

 

“Intercedenten doen in meer dan werk.”

 

“Als je alles wat we doen bij Nedap Staffing Solutions platslaat, ondersteunen we administratieve processen voor intercedenten. Je kunt heel cynisch naar de uitzendbranche kijken en zeggen: daar verdienen ze geld omdat ze anderen aan werk helpen. Maar een baan biedt meer dan inkomen. Je doet sociale contacten op, je hoort ergens bij. Een baan geeft je eigenwaarde en trots. Omdat je iets bijdraagt aan de maatschappij. Werk is meer dan werk. Intercedenten doen in meer dan werk.”

Flexwerkers

“Onze software neemt intercedenten veel administratieve rompslomp uit handen. Daardoor hebben ze meer tijd voor werkzoekenden, hun klanten. Kunnen ze hen meer aandacht geven. Nog belangrijker in een tijd waarin bedrijven een groeiende behoefte hebben aan flexwerkers. Met PEP kunnen ze hen vaker en efficiënter inzetten, en dat is wat flexwerkers willen. Als wij intercedenten daarbij goed ondersteunen, kunnen zij werkgevers en werknemers nog sneller, beter en makkelijker matchen. Dat maakt flexwerkers blij, werkgevers blij en intercedenten blij.

Vertrouwen

“Ik krijg hier veel vertrouwen. Veel verantwoordelijkheid. Dat maakt het erg leuk hier te werken. Die sfeer, dat vertrouwen, ik gun dat veel meer mensen. Met onze software kunnen intercedenten dat bij hun uitzendbureaus ook creëren. Ik wil hen daarbij ondersteunen. Om ook meer vertrouwen en verantwoordelijkheid te krijgen.

Verhalen vertellen

“Ik heb ontdekt dat ik het leuk vind verhalen te vertellen. Ik dacht altijd voor een groep spreken, dat is niks voor mij. Op de voorgrond staan, daar werd ik altijd een beetje zenuwachtig van. Maar als je ergens in gelooft, als je ergens voor staat, voelt een verhaal vertellen heel anders. Ik vertel dat wij mensen helpen bij het zoeken naar werk. De software die we daarvoor ontwikkelen is een tool om dat proces te vergemakkelijken. En ik vertel over hoe ik hoop dat de uitzendbranche eruit komt te zien. Dat de software die ik ontwikkel helpt die wereld te realiseren.

 

“In de toekomst is de intercedente een human relations manager.”

 

Toekomst

“In die wereld denken intercedenten niet langer louter in transacties (“ik heb voor jou werkgever een kracht, en voor jouw werkzoeker een baan”), maar zijn ze veel meer bezig met het opbouwen van persoonlijke relaties met flexkrachten. Zijn ze meer coach en adviseur. Hoe kan ik jou verder helpen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat je beter op je plek zit? Welk gesprek kan ik met je werkgever voeren om te zorgen dat je de kansen krijgt die je verdient. In de toekomst is de intercedente een human relations manager. Beter voor een prettigere werksituatie voor zowel flexkrachten als bedrijven die hen inhuren.

Minder reactief, meer proactief

“In die toekomst zullen intercedentes minder reactief en meer proactief zijn. Zeggen ze gerust waar het op staat, wanneer een bedrijf misschien niet zo handig met een flexkracht omgaat. Spannend, ja, natuurlijk; je moet tegen iemand die jou betaalt misschien zeggen dat hij dingen beter net iets anders kan doen.

Kritisch

“Ook ik ben vaak bezig met hoe ik dingen doe of misschien anders had kunnen doen. Als ik een overleg heb gehad, kijk ik altijd even terug. Heb ik bereikt wat ik wilde zeggen? Had ik niet beter dit of dat moeten doen? Was die andere aanpak niet beter geweest? Ik ben niet iemand die direct het goede antwoord heeft. Laat liever de dingen nog een keer bezinken om later met een nieuw inzicht of idee te komen.”

 

“Ik denk vanuit de mens en niet vanuit de techniek.”

 

Ethiek

“Zeker, ik ben enorm ambitieus. Maar hoef niet bij een Google ofzo te werken. Dat is een bedrijf dat redeneert vanuit techniek. Waar ze eerst denken in wat mogelijk is in plaats van te kijken of het wel wenselijk is. Dat geldt voor alle IT-organisaties die techniek als uitgangsbasis hebben. Ik vind ze onethisch in de zin van dat ze niet met ethiek bezig zijn. Zij denken ‘dit kan’ en gaan aan de slag, zonder te kijken of hun technische oplossing wel toegevoegde waarde biedt of toepasbaar of wenselijk is.

 

“Je moet je als programmeurs altijd afvragen wat de impact is van wat je maakt.”

 

Tegenbeweging

“Ik zie een tegenbeweging op gang komen. Programmeurs die ontdekken dat je met techniek alleen de wereld niet altijd mooier of beter maakt. Je moet je altijd afvragen wat de impact is van wat je maakt. Dat doen wij ook. Maar natuurlijk, je zult altijd ontwikkelaars houden die maken wat hen wordt gevraagd, ethisch of niet, moreel verantwoord of niet.

Bijdragen

“We leven in een maatschappij waarin veel en misschien bijna alles wordt uitgedrukt in geld. Maar ik merk dat mensen steeds vaker werken vanuit een diepere motivatie. Dat ze iets willen bijdragen aan de wereld. Gek genoeg weten veel mensen dat niet van elkaar. Jammer, want ik denk dat we de wereld beter maken als we meer zouden beseffen dat de ander ook goede bedoelingen heeft. Als we dat nou eerst eens aan elkaar vertellen, dat zou al een mooi begin zijn.

 

“Je voelt die overtuiging bij ons overal. Een optimisme dat we samen iets moois en nieuws ontwikkelen.”

 

Can do mentaliteit

“O ja, ik voelde me hier direct thuis. Mensen wilden mij onmiddellijk helpen, stonden direct voor mij klaar. Niet van: ‘Ik heb over twee weken tijd’. Maar: ‘Wanneer zullen we afspreken? Nu of vanmiddag’. Er heerst hier echt een ontspannen sfeer, heel optimistisch. Je voelt die overtuiging bij ons overal. Een optimisme dat we samen iets moois en nieuws ontwikkelen, en dat we er samen voor zorgen dat mensen op een betere manier met elkaar gaan samenwerken. Een geloof in onszelf, een can do mentaliteit. We kunnen dit en we gaan dit doen, omdat het goed is, omdat het moet.”