Geert

Marktgroepleider

“Ik heb niks te verbergen, ik ben een heel open mens. Zeg vrij snel wat ik voel en denk. Ik heb ooit tegen mijn vrouw gezegd: ik zou niet eens vreemd kunnen gaan, want ik denk dat ik het meteen aan je opbiecht. Dat is ook hoe ik ben als persoon. Wat ik voel, ik gooi het eruit. Niet altijd handig, weet ik. Maar ik houd niet van dubbele agenda’s of dingen geheimhouden, omdat het politiek correct is of mij misschien beter uitkomt dat nog even te verzwijgen. Mijn houding heeft mij nog nooit in een lastig parket gebracht. Eerder andersom. Dat je denkt ‘laat ik het maar niet zeggen’ en dat daardoor juist gebeurt wat je vreest.”

“Ik ben bij Nedap Staffing Solutions begonnen als implementatieverantwoordelijke. Ik leerde al snel dat ik moest zeggen wat ik voelde. Als een klant pauzes wilden klokken in ons softwaresysteem, dacht ik, dat moet je niet willen. Maar ik zei: ‘Laten we eens kijken hoe we dat misschien kunnen uitvoeren’. Als ik daarop later terugkwam (“Doe maar beter niet”), werd de ellende twee keer zo groot. Omdat ik de verwachting had geschapen dat het wel kon. Anders had ik toch expliciet gezegd dat het een gek idee was? Spreek je daarom uit. Zodra je het idee hebt ‘ik weet het niet’ of ‘dit voelt niet goed’, vertel dan onmiddellijk waarom je dat denkt. Om misverstanden achteraf te voorkomen.

 

“Van fouten leer je, en je moet leren, veel leren, dus veel fouten maken.”

 

Fouten maken

“Mensen creëren vaak hun eigen angsten door niet te doen wat ze wel hadden moeten doen. Door niks te zeggen, maak je problemen enkel groter. Dat heb ik geleerd bij Nedap: wanneer je bang bent voor conflictsituaties moet je die juist niet uit de weg gaan. Anders creëer je een nog groter conflict. Als je snel reageert, acteert en je gevoelens op tafel legt, krijg je over het algemeen veel positiviteit terug. Geldt ook voor ons zelf. Wij hebben hier een hele open sfeer waarin iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. Ik zeg altijd tegen nieuwkomers: ‘Het allerbelangrijkste is dat je leert, fouten maken is niet erg, die maakt iedereen. Van fouten leer je, en je moet leren, veel leren, dus veel fouten maken.

 

“Openheid, vrijheid, fouten mogen maken, die cultuur kenmerkt ons nog steeds.”

 

Open cultuur

“In 2008 zijn we met vier man Nedap Staffing Solutions begonnen. Vanaf de eerste dag was het heel normaal dat we heel open met elkaar omgingen. We zijn nu met bijna 30 mensen. Openheid, vrijheid, fouten mogen maken, die cultuur kenmerkt ons nog steeds. Als iets niet lekker loopt, bespreken we dat met elkaar, anders blijven mensen ermee zitten.

Feedback

“Goede feedback is daarin essentieel, leerden we tijdens een bokstraining. Ik weet het nog. Tijdens een rondje sparren met een collega kreeg ik ineens een volle rechtse. Ik liep weg en hij liep weg en de trainer zei: ‘Jongens, wat gebeurt hier’. Ik: ‘Wij zijn aan het sparren en hij slaat me keihard op mijn gezicht’. De trainer: ‘Kijk ook naar jezelf. Jij loopt boos weg, je reageert niet op hem’. Zo gaat dat met feedback vaak ook. Ik had tegen mijn collega in de ring moeten zeggen: ‘Hallo, deze kwam echt te hard binnen. Kan dat een beetje minder, dat deed echt pijn’. Een andere les: als je mensen altijd met een fikse rechtse feedback geeft, gaan ze nooit meer iets van je aannemen. Feedback is prima, maar kijk hoe die binnenkomt. Heb je iemand niet kunnen raken? Dan mag je je toon gerust wat pittiger aanzetten, want kennelijk heeft die persoon dat nodig.

 

“Ik ben hier veranderd als mens. Socialer naar de wereld gaan kijken.”

 

Maatschappij

“Je krijgt hier de vrijheid zelf dingen te doen, zelf keuzes te maken. Dat betekent dat je ook sneller tegen jezelf aan zult lopen. Ik heb bij Nedap Staffing Solutions dan ook veel geleerd over mijzelf. Ben veranderd als mens en socialer naar de wereld gaan kijken. Ik dacht altijd dat rijkdom en bezit het begin van geluk waren. Onzin, weet ik nu. Want je kunt heel veel geld verdienen, maar als jij niet de mogelijkheid hebt zelf keuzes te maken en met je collega’s impact te hebben op de maatschappij, ja, dan heb je een leeg bestaan. Die maatschappelijke bewogenheid bindt ons. Welke footprint laat ik achter? Wat eet ik en waar komt dat vandaan. Wat is mijn rol in de samenleving. Hoe kan ik het verschil maken voor mensen. 

 

“In een straal van twee kilometer tel ik hier alleen al in Groenlo vijftien uitzendorganisaties. Maar waarom je naar die of die zou moeten gaan?”

 

Onderscheidend vermogen

In een straal van twee kilometer tel ik hier alleen al in Groenlo vijftien uitzendorganisaties. Maar waarom je naar die of een ander zou moeten gaan? Het draait uiteindelijk om de intercedenten. Zij zijn je onderscheid. Wij zorgen er met onze software voor dat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Hun meerwaarde zit niet in online tools of andere digitale hulpmiddelen, maar in menselijke interactie. Dat is wat wij met onze software mogelijk maken. Meer menselijke interactie. Daarvoor krijgen ze dankzij PEP weer tijd.

 

“Het gaat steeds meer om de mens. Zijn centrale rol binnen het samenspel van software, hardware, en de markt waarin hij actief is.”

 

Samenspel

“We hebben ons jarenlang gericht op, okay, dit is onze software en zo gebruik je het. We zijn nu aan het kijken of we niet vestigingen kunnen begeleiden na de aankoop van onze software. ‘Je hebt onze software. Wat kun je doen met de extra tijd. Hoe ga je nu je werkzaamheden inrichten’. Daarom is het zo belangrijk dat we de markt kennen waarvoor we onze producten ontwerpen. Dat geldt voor ons allemaal. Onze softwareontwikkelaars zijn geen nerds die afwachten wat ze moeten maken. Ze kennen marktontwikkelingen en zitten bij intercedenten aan tafel om hun werkprocessen te doorgronden. Alleen op die manier kunnen we software ontwikkelen die er echt toe doet. Het gaat steeds meer om de mens. Zijn centrale rol binnen het samenspel van software, hardware, en de markt waarin hij actief is.