De ervaring van Pregis International

PEP Staff

Van verwarrende verlofuren registratie naar een systeem waarmee HR tijd overhoudt

Bij Pregis International BV was een ware wildgroei aan de registratie van verlofuren ontstaan. De ene collega gebruikte Excel terwijl de ander verlofuren met pen en papier bijhield. Gevolg: geen overzicht en dus geen duidelijkheid over of iemand wel of geen recht had op gevraagd verlof. Dankzij de invoering van PEP Staff is dat voorbij: er is weer een eenduidige werkwijze dankzij een systeem waar iedereen mee kan werken. Dat geeft inzicht en overzicht in verlofsaldo en tegoeden.

Geen duidelijkheid over verlofuren

“Als mensen kwamen met vragen over verlof hadden wij daar nog wel eens geen antwoord op”, vertelt Levy Remmers, HR-assistent bij Pregis International BV. “Door de verschillende werkwijzen en systemen die we hanteerden waren we het overzicht kwijtgeraakt. De een registreerde verlofuren in Excel terwijl een ander pen en papier gebruikte. Geen ideale situatie voor ons als HR-team. Maar ook niet fijn voor onze collega’s die wilden weten hoeveel verlofuren ze nog hadden. Wij vonden het vervelend dat we hen geen duidelijkheid konden bieden.”

Wij konden collega’s die wilden weten hoeveel verlofuren ze nog hadden te vaak geen duidelijkheid bieden.
Dankzij PEP Staff is er weer inzicht en overzicht dankzij een systeem waar iedereen mee kan werken.

Met één druk op de knop overzicht

Pregis International BV besloot dat er iets moest gebeuren omdat zij meer inzicht en overzicht wilden zodat zij vragen omtrent verlof weer helder konden beantwoorden. “PEP Staff bood uitkomst voor ons”, zegt Levy. “De gebruiksvriendelijkheid van het programma en het inzicht dat het geeft zijn de belangrijkste voordelen. De drie knoppen in PEP Staff maken mijn leven als HR-assistent een stuk eenvoudiger! Ik heb nu heel overzichtelijk wat iemand aan verlof heeft opgebouwd. Wil ik een export maken voor onze salarisadministratie, dan regel ik dat nu met één klik op de knop. Terwijl ik voorheen een hele dag kwijt was met het verzamelen en controleren van de juiste gegevens hiervoor. Dat kan ik me nu niet meer voorstellen!”

 

PEP Staff voor rust en duidelijkheid

Levy houdt dankzij PEP Staff twee dagen per maand over; tijd die hij nu kan besteden aan echte HR-zaken in plaats van aan administratie. Collega’s kunnen in PEP Staff allemaal zelf hun verlofsaldo en tegoed inzien. Daardoor komen zij alleen nog met verdiepingsvragen bij Levy. De cost controllers zien dankzij PEP Staff precies hoeveel verlof openstaat en hoeveel liquide middelen zij dus moeten reserveren voor het eventueel uitbetalen hiervan. PEP Staff geeft rust en duidelijkheid. Daardoor heeft Levy niet langer het gevoel als politieagent op te moeten treden. Levy: “In het begin controleerde ik nog de verloflijsten omdat ik dat zo gewend was. Maar ik merkte al snel dat dit niet meer hoeft omdat echt iedereen op de werkvloer met PEP Staff overweg kan.”

De cost controllers zien nu precies hoeveel verlof openstaat en hoeveel liquide middelen zij dus moeten reserveren voor het eventueel uitbetalen hiervan.

Over Pregis International BV

Pregis International BV levert verpakkingsoplossingen op maat. Zij bieden een breed assortiment aan innovatieve luchtkussens- en verpakkingssystemen, die producten tijdens transport en opslag beschermen.

Benieuwd wat Pep voor jouw organisatie kan opleveren?

Wil je graag meer informatie over de PEP en welke voordelen dit jou kan bieden. Dan kun je ons bellen op onderstaand nummer. Karen of Anouk helpen jou dan graag verder. 

Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

 

Bel direct

0544 – 47 16 96

Ik ben akkoord met de privacy policy van Nedap